29 grudnia 2016

Zapowiedzi wydawnicze Styczeń 2017


10.01.2017

Tytuł: Rodzina de Beers. Tom 1. Willow
Autor: Andrews Virginia C.
Wydawnictwo: Prószyński Media
Liczba stron: 464
Seria: Rodzina de Beers

Opis: "Willow" to pierwszy tom nowej sagi V.C. Andrews. 

Willow de Beers jest dzieckiem adoptowanym, żyjącym w bolesnym rozdarciu pomiędzy ukochanym tatą a egoistyczną, bezwzględną matką, od której dowiaduje się, że jest córką pacjentki swojego ojca, wziętego psychiatry. Kiedy po śmierci rodziców Willow znajduje pamiętnik ojca, poznaje dalszy ciąg rodzinnego sekretu, który burzy podstawy jej świata. Aby poskładać go na nowo, rzuca studia i jedzie do Palm Beach tropem rodzonej matki. Tam, pod pozorem badań nad bogatą elitą, próbuje do niej dotrzeć i dowiedzieć się prawdy. Bajeczny blichtr Florydy jest w stanie olśnić każdego. Kiedy na horyzoncie pojawia się młody prawnik Thatcher Eaton, Willow wdaje się w gorący romans w cudownej scenerii. Ale mroczne tajemnice nie pozwalają o sobie zapomnieć, a złudny blask szczęścia nie jest w stanie ich przyćmić…

"Powieści V.C. Andrews są bogatymi, epickimi sagami, okrutnymi jak baśnie braci Grimm, utrzymanymi w atmosferze wiktoriańskich opowieści grozy. Autorka potrafi po mistrzowsku ukazać zło świata i ludzi, widziane oczami dzieci."
"Daily Express"

"Ten horror uwodzi czytelnika."
"Glasgow Sunday Mail"

"Wstrząsająca saga, od której trudno się oderwać!"
"The Times"

26 grudnia 2016

Zapowiedź książki K.N. Haner "KOSZMAR MORFEUSZA"


K.N. Haner
KOSZMAR MORFEUSZA
Premiera: 7.02.2017
Cykl: Mafijna miłość (tom 2) 
 Seria: Editio Red
Wydawnictwo: Editio

Wszystkie drogi Cassandry Givens prowadzą do Adama McKeya — tej prostej prawdzie nie da się zaprzeczyć. Od chwili przypadkowego spotkania w nocnym klubie namiętny i wybuchowy związek Cass i Adama przeżywa różne fazy, ale pozostaje nierozerwalny jak samo życie. Choć oboje są świadomi zagrożeń, jakie niosą ze sobą potajemne spotkania, choć codziennie przekonują się, że niebezpieczeństwo czai się wszędzie, nie potrafią wyrzec się swoich uczuć. Słowa to za mało, gdy nawet gesty nie potrafią ukoić rozpalonych ciał.

McKey zaczyna naginać twarde zasady obowiązujące w jego świecie, a Cassandra coraz częściej mysli nad bardziej radykalnymi krokami uwolnienia ukochanego z sideł złowrogiej organizacji. Jednak życie w ciągłym strachu odbija się na ich relacji i niemal ją niszczy. Namiętna miłość potrafi być bardzo destrukcyjna…
Masz odwagę kolejny raz wkroczyć w świat mrocznych fantazji? Fantazji, które bardzo szybko mogą przerodzić się w prawdziwy koszmar? Przekrocz granicę między miłością i nienawiścią, gdzie życie ściera się ze śmiercią.





O Autorce:

K.N. Haner – to pseudonim polskiej autorki, która w 2015 roku debiutowała powieścią Na szczycie, cieszącej się uznaniem wśród czytelniczek literatury kobiecej. Prywatnie K.N. Haner jest osobą bardzo rodzinną, wesołą i otwartą. Uwielbia pisać, czytać i gotować. Kocha polskie morze i Mazury. Marzy jej się nurkowanie na rafie koralowej u wybrzeży Australii. K.N. Haner to osoba niezwykle otwarta i zaraża pozytywną energią, o czym przekonają się Państwo czytając wywiad z Autorką podczas tegorocznych krakowskich Targów Książki: http://kobieta.interia.pl/zycie-i-styl/news-k-n-haner-zawsze-musi-byc-jakas-drama,nId,2304102




Miło mi poinformować, iż mój blog: Recenzje Beaty został Ambasadorem książki "Koszmar Morfeusza" K.N. Haner 
Recenzja i konkursy już niedługo :)

24 grudnia 2016

Wesołych Świąt !!!!




Pamiętajcie jednak o swoich najbliższych i tych, których kochacie. Podzielmy się opłatkiem i zaśpiewajmy kolędy. Wesołych Świąt :)


22 grudnia 2016

Aleatha Roming " Konsekwencje Pragnień"


Opis:
Czy o przeszłości da się zapomnieć?
Kochał ją wbrew sobie.
Jej uległość go zachwycała.
Nie spodziewał się jednak, że jest tak silna.
Najpierw więzieniem Claire Nichols był luksusowy apartament, w którym stanowiła obiekt zabawy i zemsty Anthony’ego Rawlingsa. Potem za próbę morderstwa trafiła do zakładu karnego. W końcu pełna determinacji, ale i obaw, ucieka na rajską wyspę. Niestety nawet z najbezpieczniejszego azylu czasami trzeba wyjść...
Jeśli życie Claire Nichols kiedykolwiek ma przypominać rodzinną sielankę, o której marzy, powinna po raz ostatni zawalczyć o miłość, a także ochronić najbliższych. Tylko czy dotychczasową, pełną ambiwalentnych emocji, relację z byłym mężem można tak łatwo przekreślić? I po prostu zacząć od nowa?
Czy uczucie Claire i Tony’ego przetrwa kolejną próbę, w której stawką jest życie ich najbliższych?
źródło opisu: http://www.pascal.pl/konsekwencje-pragnien,41,6432.html

17 grudnia 2016

Luanne Rice "Cytrynowy sad"


Opis: 
Ciepła opowieść o sile współczucia osadzona w zjawiskowej scenerii urokliwych Gór Santa Monica

Minęło już pięć lat, od śmierci córki i męża Julii, którzy zginęli w tragicznym wypadku samochodowym. Mimo upływu czasu kobieta nadal nie może się pogodzić z utratą najbliższych. Kiedy przyjeżdża w odwiedziny do swego wuja w Malibu, jedyne czego pragnie, to zaznać świętego spokoju i zapomnieć o dręczącym ją żalu i smutku.
Pewnego dnia poznaje przystojnego Roberto – imigranta meksykańskiego pochodzenia pracującego w cytrynowym sadzie wujka Julii. Kobieta dostrzega w mężczyźnie bratnią duszę, która również cierpi po stracie ukochanej osoby. Dziwnym trafem okazuje się, że córeczka Roberto zaginęła dokładnie pięć lat temu i od tamtej pory ślad po niej zaginął.

CZY JULIA I ROBERTO ODNAJDĄ W SOBIE SIŁĘ, BY NA NOWO OTWORZYĆ SWOJE SERCA I ZAZNAĆ UCZUCIA NAMIĘTNEJ MIŁOŚCI?

CZY TRAGICZNE PRZEŻYCIA, JAKICH OBOJE DOŚWIADCZYLI, ZBLIŻĄ ICH DO SIEBIE?

CZY ROBERTO ODNAJDZIE SWOJĄ UKOCHANĄ CÓRECZKĘ?
źródło opisu: http://www.wydawnictwokobiece.pl/

13 grudnia 2016

BOOK TOUR Małgorzata Garkowska "Układanka z uczuć"


OPIS:
Historia Agnieszki i Pawła zaczyna się jak w bajce o Kopciuszku. On – bogaty przedsiębiorca, syn znanego prawnika. Ona – piękna dziewczyna z niewielkiej wsi, wychowana przez starszych i bardzo surowych rodziców. Ich drogi mogłyby się nigdy nie przeciąć, ale jednak… 

Gdy pewnego dnia na wernisażu wystawy Paweł zachwycił się dziewczyną z obrazu, postanowił, że ją odnajdzie i się z nią ożeni. Agnieszka, kiedy go poznała, była przekonana, że dla tej miłości może poświęcić wszystko: więzi rodzinne, przyjaciół, miejsce, w którym dorastała. Nie miała znaczenia różnica wieku, status majątkowy czy wychowanie. Aż do dnia, w którym odkryła prawdę…

źródło opisu: http://www.zysk.com.pl/

9 grudnia 2016

ZAPOWIEDŹ KSIĄŻKI "Haiku? niby - haiku?" Małgorzata Tafil-Klawe


TYTUŁ: Haiku? niby-haiku?
AUTOR: Małgorzata Tafil-Klawe
DATA PREMIERY: 12 grudzień 2016
KATEGORIA: Poezja
WYDAWCA: PSYCHOSKOK
JĘZYK ORYGINAŁU: polski
ILOŚĆ STRON: 118
CENA DETALICZNA: 19,90 zł
OPRAWA: Miękka
FORMAT: B6 125x176

8 grudnia 2016

ZAPOWIEDŹ KSIĄŻKI "Sen Henny. Imperium Magów" Artur Wells


TYTUŁ: Sen Henny. Imperium Magów
AUTOR: Artur Wells
DATA PREMIERY: 12 grudzień 2016
KATEGORIA: Fantastyka
WYDAWCA: PSYCHOSKOK
JĘZYK ORYGINAŁU: polski
ILOŚĆ STRON: 405
CENA DETALICZNA: 39,90 zł
OPRAWA: Miękka
FORMAT: 140x200

7 grudnia 2016

ZAPOWIEDŹ KSIĄŻKI "Zagubieni w miłości" Jan Izydor Korzeniowski


 TYTUŁ: Zagubieni w miłości
AUTOR: Jan Izydor Korzeniowski
DATA PREMIERY: 06.12.2016
KATEGORIA: Literatura dla kobiet, powieść obyczajowa
WYDAWCA: Psychoskok
ISBN: 978-83-7900-667-0
ILOŚĆ STRON: 254

3 grudnia 2016

BOOK TOUR Edyta Świętek "Miód na serce"


Opis:


Kiedy zdesperowana singielka postanawia zmienić swój stan cywilny, znajdujący się w zasięgu jej wzroku samotny mężczyzna ma nikłe szanse na pozostanie kawalerem. Nie inaczej jest w przypadku Ciaputka, na którego zarzuca sieci Agnieszka. Kobieta skutecznie realizuje zamierzenia, doprowadzając swego wybranka przed stopnie ołtarza. Na skutek niefortunnego splotu zdarzeń fajtłapowaty mężczyzna zostaje sam z półroczną córką Iwonką. Nadchodzi czas na to, aby w końcu dorosnąć i zatroszczyć się o maleństwo. 
Sześć lat później Ciaputek nadal jest samotnym ojcem, ale z pomocą: mamusi, niani i wujaszka Google świetnie sobie radzi z opieką nad dziewczynką. Sęk w tym, że obydwoje odczuwają samotność i brakuje im w domu kobiety: matki dla dziecka, żony dla mężczyzny. Rezolutna Iwonka postanawia ożenić swojego „tatutka-ciaputka”. Ma już nawet upatrzoną kandydatkę na „panią Ciaputkową”. 
„Miód na serce” to niezwykle ciepła i zabawna opowieść o tym co w życiu najważniejsze.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/3700114/miod-na-serce

23 listopada 2016

[PRZEDPREMIEROWO ]Laurelin Paige "Połączeni. Znajdź mnie"


OPIS:

Gwen Anders rozpoczęła pracę w klubie Sky Launch, aby zapomnieć o dręczącej ją przeszłości i zacząć wszystko od nowa. Szybko odnajduje się w nowym otoczeniu. Zaprzyjaźnia się też ze swoją koleżanką z pracy – Alayną Withers oraz z nowym właścicielem, Hudsonem Piercem. Gwen czuje się tu jak w domu.

Rozpoczęcie wszystkiego od nowa wiąże się z zostawieniem za sobą trudnych wspomnień z przeszłości – wkrótce jednak okazuje się, że to nie takie proste. Gwen nie jest również w stanie zapomnieć o JC – mężczyźnie, dzięki któremu po raz pierwszy uwierzyła w to, że świat może być piękny. Jest świadoma, że nie powinna się w nim zakochiwać, jednak teraz pragnie zrobić wszystko, by nie stracić ukochanego.

Gwen obawia się, że nigdy nie będzie żyć normalnie. A jeśli nawet jej się uda, to czy powinna nadal karmić się nadzieją, że JC kocha ją na tyle mocno, aby w końcu mogli się odnaleźć?

Czy Gwen i JC pokonają przeszkody stojące na drodze do ich wspólnego szczęścia?

Czy Gwen będzie potrafiła ponownie przebaczyć ukochanemu?

Czy z próby, jakiej zostaną poddani, wyjdą silniejsi, niż byli przedtem?

Pulsująca zmysłowość, której nie sposób okiełznać

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/310223/polaczeni-znajdz-mnie

22 listopada 2016

Wynik konkursu

Moi Kochani, 

Miło mi ogłosić wyniki konkursu w którym można było wygrać książkę
  "HARD BEAT. Taniec nad otchłanią" K. Bromberg (recenzja - klik)


Przyszło bardzo mało zgłoszeń ale jedna osoba wykazała się bardzo dużą kreatywnością i za to bardzo dziękuje. W szczególności spodobał mi się baner autorstwa :

Jagoda G




Gratuluję i czekam na kontakt FB Recenzje Beaty w ciągu trzech dni :)

17 listopada 2016

Amy Harmon "Pieśń Dawida"



"Piosenki nie da się zobaczyć. Można ją poczuć, usłyszeć i poruszać się do niej. Ja też nie mogę cię zobaczyć, ale cię czuje i poruszam się w twoją stronę. Gdy jesteś ze mną, czuję obecność cząstki Dawida, o której nikt inny nie wie. To Pieśń Dawida, której nie słyszy nikt poza mną."

15 listopada 2016

ZAPOWIEDŹ KSIĄŻKI WYDAWNICTWA PSYCHOSKOK "Przygody fenka wędrowniczka" Maria Boukef


„Przygody fenka wędrowniczka” autorstwa Marii Boukef to rymowana, dwuczęściowa bajka mówiąca o buncie i dojrzewaniu. Opisywany w niej fenek – żyjący w Afryce to ssak przypominający trochę psa, trochę lisa, który postanawia opuścić dom rodzinny i udać się w podróż życia. Jego decyzja wywołuje zaniepokojenie rodziców, szczególnie mamy i zazdrość rodzeństwa, dla którego decyzja brata jest aktem odwagi i zapowiedzią ciekawych, lecz nieosiągalnych dla nich przygód. „Wyposażony” w dobre rady ojca, fenek wyrusza na poszukiwanie najpierw morza potem gór. Ten turysta wędrowniczek, pośród fenków buntowniczek, kochał przeróżne podróże: krótkie, trudne oraz duże. Nad morze dotarł z Sahary, teraz nowe ma zamiary; odkryć góry chce koniecznie… Fenek doświadcza wielu przygód, poznaje nowych przyjaciół i szczęśliwie dociera do celu. Po wszystkich epizodach zrozumiał jednak coś bardzo ważnego, że nawet największe sukcesy i radości tracą swój blask, kiedy nie można ich dzielić z bliskimi. Ta wiedza każe mu po raz kolejny ruszyć w drogę. Być może tę najważniejszą…

TYTUŁ: Przygody fenka wędrowniczka
AUTOR: Maria Boukef
DATA PREMIERY: 28 listopada 2016
KATEGORIA: Literatura dla dzieci
WYDAWCA: PSYCHOSKOK
JĘZYK ORYGINAŁU: polski
ILOŚĆ STRON: 36

ISBN: 978-83-7900-708-0
CENA DETALICZNA: 19,90 zł
OPRAWA: Miękka
FORMAT: 210x210

10 listopada 2016

Zapowiedź książki Pola Andrus "Morderstwo w pensjonacie"


Pogodna jesień na Pomorzu. Do pensjonatu prowadzonego przez energiczną Alicje Figiel przybywają goście. Zaprasza ich tam Oskar Miler, wybraniec Fortuny. Niedawno wygrał miliony na loterii i teraz zamierza zmienić swoje życie. Ale po burzliwej nocy Oskara nie ma już wśród żywych. Była żona Lidia, obecna kochanka Lola, przyjaciel Janusz, podwładni Adrian i Łucja tworzą zamknięty krąg podejrzanych. Niespodziewanie, niczym nieproszony gość do pensjonatu przybywa atrakcyjny mężczyzna, Feliks. Czy to on jest mordercą? Inspektor Biegun, rozgadany i nadpobudliwy, nie wie jeszcze, że nie skończy się na jednej zbrodni… Alicja podejmuje trud samodzielnego śledztwa, lecz i jej życie zaczyna być w niebezpieczeństwie…

TYTUŁ: Morderstwo w pensjonacie
AUTOR: Pola Andrus
DATA PREMIERY: 29 listopada 2016
KATEGORIA: Kryminał
WYDAWCA: PSYCHOSKOK
JĘZYK ORYGINAŁU: polski
ILOŚĆ STRON: 338
CENA DETALICZNA: 34 zł
OPRAWA: Miękka
FORMAT: 148x210

5 listopada 2016

KONKURS #3


Zapraszam was wszystkich na konkurs #3

Zasady:



  • Baner konkursowy wyślij na adres e-mail: recenzje-beaty@o2.pl (w temacie wpisz konkurs #3)
  • Musisz być obserwatorem bloga
  • Pod postem konkursowym zgłoś się 
  • Musisz polubić fanpage Editio Red
  • Udostępnić post konkursowy na swoim profilu na FB lub na blogu.


Konkurs trwa do 19 listopada do godz. 23.59, a wyniki konkursu zostanie ogłoszony w ciągu trzech dni.

Sponsorem nagrody jest wydawnictwo Editio Red

Powodzenia :)

4 listopada 2016

ZAPOWIEDŹ KSIĄŻKI "Gwiezdna Twierdza" Marek Pietrachowicz


„Gwiezdna Twierdza” Marka Pietrachowicza to kontynuacja „Mądrości Wiedźmy”, powieści z kategorii fantasy.
Raiana, jako władczyni swego klanu, ma sporo obowiązków na głowie, ale szeroki świat nie pozwoli jej na długo o sobie zapomnieć. Jest zmuszona ponownie wziąć udział w doniosłych wydarzeniach, mających wpływ na losy Krain Jasnego Słońca.
To już druga wielka wyprawa młodej i zaradnej czarownicy Raiany po szerokim świecie – i znów bez jej zgody. Zawierucha wojenna dociera do jej kraju, Cormaen, i wiedźma zostaje przez nią rozdzielona od swego męża. Kierowana radami zjaw z Zaświatów oraz ścigana przez potężnych nieprzyjaciół, powoli odkrywa otchłanną, ponurą tajemnicę, kryjącą się za działaniami ich wrogów. Oto, bez cienia przesady, ponownie ważą się losy wszystkich wolnych krajów. 

TYTUŁ: Gwiezdna Twierdza
AUTOR: Marek Pietrachowicz
DATA PREMIERY: 04 listopada 2016
KATEGORIA: Fantasty
WYDAWCA: PSYCHOSKOK
JĘZYK ORYGINAŁU: polski
ILOŚĆ STRON: 179
CENA DETALICZNA: 28,90 zł
OPRAWA: Miękka
FORMAT: 140x200

3 listopada 2016

Zapowiedzi książek - Listopad 2016

03.11.2016

Tytuł: Życie tak zwyczajne
Autor: Weronika Wierzchowska
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Liczba stron: 408
Kategoria: Literatura polska

Anna zaczyna pracę w technikum jako stażystka ucząca chemii. Przez niedoświadczenie i brak przygotowania do zawodu pakuje się w kolejne kłopoty, nie radzi sobie w kontaktach z uczniami i nauczycielami, przez których czuje się na dodatek poniżana. Załamuje się i nie widzi dla siebie ratunku. Zamierza zrezygnować z kariery pedagogicznej, kiedy w jej ręce wpada tajemniczy dziennik. Badając jego historię, poznaje losy kilku nauczycielek i guwernantek żyjących wcześniej, począwszy od XIX wieku, i jak ona borykających się z przeciwnościami losu. 
Historie pięciu kobiet, które, choć dzielą je lata i warunki życia, są sobie zadziwiająco bliskie. Wszystkie bowiem mężnie stawiają czoło przeszkodom na swoich drogach oraz uczą się czerpać siłę i życiową mądrość z własnego doświadczenia i od siebie nawzajem.


2 listopada 2016

Sierra Cartwright "Więzy"


"Pozwolił, by czas i dystans między nimi nabierały mocy. A ona uczyła się od niego. Jej serce biło szybciej niż zwykle i miała płytszy oddech, ale zmusiła się, by czekać."

31 października 2016

BOOK TOUR 2016 "NEVER NEVER" Colleen Hoover i Tarryn Fisher



"Wcale nie jest głupkiem, jest niepoprawnym romantykiem, a jego słowa były piękne. O ile mi wiadomo, Charlie nie jest romantyczką. Ale chciałaby nią być, jestem tego pewna. Rozpaczliwie pragnie, by Silas udowodnił jej, że to wszystko nie jest kłamstwem. Za każdym razem, kiedy na niego patrzy, serce zaczyna jej mocniej bić. I za każdym razem chce zwalczyć to uczucie."

25 października 2016

Tomasz Więsak "Tylko ty i teraz"



"Nawet gdy nigdy nie było nam dane spotkać się osobiście, nie zapomnę tych chwil, gdy wracam do domu i pierwszą myślą, jaka mi towarzyszy jest ta o Tobie i o tym, czy napisałeś do mnie po raz kolejny. Kiedy wieczorem kładę się spać myślę o Tobie. Kiedy budzę się rano, od razu jesteś ponownie obecny w moich myślach. Zaczynasz nawiedzać mój umysł jak czarodziej, który sprawia, że czuję się magicznie."

23 października 2016

Wyniki Konkursu Uwikłani. Hudson


Kochani 

Miło mi ogłosić wyniki konkursu, w którym można było wygrać książkę 




Z wszystkich nadesłanych zgłoszeń maszyna losująca wytypowała...


Gratuluję i czekam na kontakt na FB Recenzje Beaty w ciągu 3 dni.

17 października 2016

Laurelin Paige "Uwikłani. Hudson"


"Bo gdy kogoś kochasz... Jego świat jest dla ciebie ważniejszy niż twój własny. Jest tak ważny, że ty jako osoba znikasz i jedyną opcją jest połączenie się tych dwóch osób w całość. Bo inaczej ty sam przestajesz istnieć."

10 października 2016

Konkurs #2 - rozdawajka ;)

Uwaga Kochani,

zapraszam na kolejny konkurs.

Tym razem do wygrania

"Uwikłani . Hudson" Laurelin Paige

Aby wziąć udział w zabawie wystarczy tylko napisać: 
  • Krótko wyrazić chęć udziału w konkursie
  • Polubić mój fanpage Recenzje-Beaty i zaobserwować bloga. 
  • Polubić fanpage Wydawnictwo Kobiece
  • Udostępnić post konkursowy na swoim profilu na FB i na blogu.


Zasady konkursu

1. Organizatorką konkursu jest właścicielka bloga: Recenzje-Beaty.
2. Sponsorem nagrody jest Wydawnictwo Kobiece
3. Do wygrania jest jedna książka. 
4. Adres zwycięzcy musi znajdować się na terenie Polski. Nie wysyłam książki za granicę. 
5. Konkurs trwa od 10.10. do 20.10 do godziny 23.59.
6. Zwycięzca rozdania zostanie wyłoniony drogą losowania. 
7. Ogłoszenie zwycięzcy nastąpi 23.10. 2016 r. 
8. W konkursie mogą brać udział osoby posiadające blogi oraz anonimowi uczestnicy. 
9. Na kontakt mailowy od zwycięzcy czekam do 3 dni. Po upływie tego czasu nagroda przepada.
10. Konkurs nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych ( Dz. U. z 2004 roku Nr 4, poz. 27 z późn. zm. )

Powodzenia :)

1 października 2016

Zapowiedzi książkowe - październik 2016

Czyli co będziemy czytać w październiku.

06.10.2016

Catherine Banner - Dom na skraju nocy
Wydawnictwo Prószyński Media

Porywająca saga rodzinna. Cztery pokolenia, miłość i tajemnice, których świadkiem jest tylko urzekająca mała wyspa.
Lekarz Amedeo Esposito, podrzutek z Florencji, przyjeżdża na Castellamare w poszukiwaniu pracy. Nieoczekiwanie znajduje tam przyjaciół, dom, rodzinę i swoje miejsce na ziemi, gdzie czas odmierza coroczna procesja świętej Agaty, patronki wyspy. 
Amedeo otwiera bar w Domu na Skraju Nocy. Choć miejscowi uważają ten budynek za przeklęty, właśnie to miejsce stanie się sercem wyspy. Tutaj urodzi się czwórka dzieci Amedea i Piny, a później ich wnucząt i prawnucząt. 
Castellamare wraz z czterema pokoleniami energicznych Espositów żegluje przez burzliwe stulecie, poddając się zmianom niesionym przez wojnę, recesję i… turystów. Zmieniają się reżimy, wychodzą na jaw zdrady, zawiązują się nieoczekiwane przyjaźnie, a Dom na Skraju Nocy trwa niezmiennie pośród szumu morza. 

K. Bromberg "HARD BEAT. Taniec nad otchłanią"


"Stoję jak wryty i zalewa mnie poczucie ulgi. Mam wrażenie, że po raz pierwszy od wieków biorę głęboki wdech. Ona też się nie rusza. Patrzymy sobie w oczy i samymi spojrzeniami przekazujemy sobie tak wiele, choć jednocześnie tak wiele zachowujemy dla siebie. Oboje jesteśmy ostrożni. Bez dwóch zdań po tym, co właśnie się stało, wszystkie związane z nią emocję, które się we mnie kotłowały, stały się dziesięciokrotnie silniejsze, i myślę, że ona czuje to samo."

25 września 2016

Katy Evans "Manwhore"


"Zalewa mnie fala przeszywającego pragnienia, takiego, którego dotąd nie znałam. Otwiera mi usta językiem, a potem mnie smakuje, a nasze języki celebrują wygłodniały taniec. Uwodzicielska wilgoć jego pocałunku sprawia, że pragnę więcej, a każde dotknięcie języka wciąga mnie coraz głębiej do szaleńczego wiru obracającego się i skupiającego wyłącznie na nim, Malcolmie Saincie, mężczyźnie, dzięki któremu szybciej bije mi serce, moje życie wiruje, a pierwszą myślą po przebudzeniu jest on: co robi, z kim, co lubi, o kim..."
 Czy to przypadek, że ta książka trafiła właśnie w moje ręce? Chyba właśnie tak, ale to właśnie dzięki Wydawnictwu możemy czytać właśnie takie perełki.

Młoda dziennikarka pracująca w małej redakcji „Edge” dostaje temat, który jest przepustką na lepsze perspektywy. Sam fakt, iż udaje dostać się taki temat jest dużą szansą na wybicie się i dużym szczęściem. Temat, który ma napisać Rachel jest rozpracowanie Malcolma Sainta, jaki naprawdę jest. Dziewczynie udaje się umówić na pierwszy wywiad. Nie jest ubrana powalająco, ale za to przykuwa uwagę biznesmena, który daje jej do ubrania swoją koszulę. Choć z tego wywiadu za dużo nie dowiedziała się to jest nieugięta i umawia się na kolejny wywiad. Przy kolejnym spotkaniu dziennikarka jest już profesjonalnie ubrana i zmierza do siedziby „M4”. Kolejny wywiad jest przeprowadzony w samochodzie Malcolma, który między kolejnym spotkaniem ma chwilę czasu. Podczas rozmowy telefonicznej Rachel dowiaduje się, że biznesmen ma pojawić się w piątkowy wieczór w klubie IceBox. Dziennikarka, aby poznać więcej szczegółów z życia Sainta postanawia wybrać się też tam.

Jest piątkowy wieczór Rachel właśnie weszła do klubu i zaczyna obserwować ludzi. W pewnym momencie widzi skupisko dziewczyn w jednym kącie. Aby mieć lepszy punkt obserwacyjny wchodzi na piętro, lecz zostaje zauważona przez kolegów Malcolma i dziewczyna idzie do nich. W tym dniu Rachel słyszy z ust Sainta słowo „ZAKLEPUJĘ” to jedno słowo wystarczyło, aby życie dziennikarki zmieniło się o 360o .

Życie Malcolma też się zmienia, ale czy wytrzyma długo przy boku z jedną dziewczyną?
Do czterech razy sztuka to prawda czy nie?
I co zrobi Rachel, kiedy nastąpi koniec terminu do oddania reportażu na temat milionera?

Katy Evans kolejny raz zasypuje nas niezwykłą książką spod jej pióra. Choć jeszcze nie zdążyłam przeczytać innych książek to przeczytałam tak wiele opinii o tej autorce, że na pewno się skuszę. Pisarka w bardzo ciekawy sposób przeniosła mnie do świata romansu Rachel i Malcolma od samego początku aż do ostatniej strony. Oczami wyobraźni wyobrażałam sobie niektóre sceny, że powiem wam, iż tę książkę widziałabym ma ekranie w kinie. Z końcem ostatnich stron tak jak główna bohaterka czułam się źle, płakałam i przeżywałam kolejne czytane zdania. Choć życie nie jest sprawiedliwe to nasza dziennikarka sama po trochu jest sama sonie winna.

Rachel to młoda dziennikarka, kiedy zaraz po studiach dostaje szansę pracy w redakcji „Edge”. Jest wdzięczna Helen i kiedy dostaje od niej szansę bez zastanowienia zgadza się. Lecz kiedy uświadamia sobie, w co się wpakowała to jest już za późno. Złamane serce, niedotrzymane obietnice, kłamstwa, te pozytywne emocje i gorące sceny, ale o tym sami już musicie się przekonać.

Malcolm młody bogaty, wpływowy i przystojny miliarder, o którym krążą tak wiele plotek. Ale czy każda jest prawdziwa to nie wie nikt po za samym Saintem. Czy uda Rachel dowieść prawdy i napisać o niej? Nie powiem wam, bo sami musicie przeczytać książkę a nie chcę zdradzać zakończenia.  Powiem wam tylko przygotujcie się na sporą dawkę emocji i oczywiście dużą paczkę chusteczek, (bo mi były potrzebne). 

AUTOR: Katy Evans
TYTUŁ: Manwhore
CYKL: Manwhore (Tom 1)
ILOŚĆ STRON: 400
WYDAWNICTWO: Kobiece
DATA WYDANIA: 16 września 2016
MOJA OCENA: 9/10


Za możliwość przeczytania dziękuje Wydawnictwo Kobiece

KSIĄŻKA ZOSTAŁA PRZECZYTANA W RAMACH WYZWANIA:


21 września 2016

Laurelin Paige "Połączeni. Uwolnij mnie"


"Jak zwykle powoli otaksował mnie wzrokiem, od stóp do głów. Jego źrenice rozszerzyły się, kiedy przyglądał się po kolei wszystkim częściom mojego ciała - od masywnych sandałów, przez gołe łydki, czarną spódnicę z dżerseju, biały baletowy sweter z dekoltem w serek, krągłości obfitego biustu." 

16 września 2016

R.K. Lilley "Pod samym niebem"



"Mój oddech zaczynał się wyrównywać, dziwna czerwona mgła ustępowała mi sprzed oczu z każdym wypowiadanym przez niego słowem. Rozpraszał moje wątpliwości i pragnęłam, by nie przestawał tego robić. "Naprawdę mnie wzięło" - uświadomiłam sobie. Było gorzej, niż myślałam, a już wcześniej czułam, że jestem szaleńczo zakochana w tym niezrównoważonym mężczyźnie."

7 września 2016

Amy Harmon "Prawo Mojżesza"



  „Uśmiech Georgii, włosy Georgii, pocałunki Georgii, poczucie humoru Georgii i jej długie, długie nogi.”
Dziś mam przyjemność zaprezentować wam książkę „Prawo Mojżesza” Amy Harmon.  Z początku nie byłam przekonana, co do tej twórczości. Sama nie wiem, dlaczego chociaż nigdy jeszcze nie czytałam żadnej książki pisarki. Gdy została zaproponowana mi ta książka do czytania stwierdziłam a czemu nie. Po kilku stronach zatraciłam się w historii Mojżesza i Georgii. A do samego końca powieści przepadłam tak, że sama zaczęłam wymieniać pięć plusów.

5 września 2016

Hanna Kowalewska "Cztery rzęsy nietoperza"




Kolejny raz, kiedy sięgnęłam po książkę polskiej pisarki byłam trochę w obawach czy spełni moje oczekiwania. Jest to szósty tom bestsellerowego cyklu o Zawrociu, choć nie czytałam wcześniejszych książek to teraz postanawiam jak najszybciej nadrobić zaległości.

1 września 2016

Wyniki konkursu #1

Miło mi ogłosić wyniki konkursu "Cztery rzęsy nietoperza" Hanny Kowalewskiej, książka powędruje do osoby z nr 4. 




Książka powędruje do Izabeli Szymańskiej, i przypominam o konkursie na fan page i zapraszam! :)

30 sierpnia 2016

Zapowiedzi książek Wydawnictwa PSYCHOSKOK - wrzesień 2016

TYTUŁ: Niemożliwe załatwiam od ręki. Podręczny Poradnik Rozwiązywania Problemów
AUTOR: William Gruff
DATA PREMIERY: 09 wrzesień 2016
KATEGORIA: Poradnik
WYDAWCA: Psychoskok
ISBN: 978-83-7900-523-9
ILOŚĆ STRON: 55

OPIS: Książka zawiera zbiór praktycznych i konkretnych porad, które ułatwiają zmierzenie się z problemami wszelakiej maści. Autor, bazując na doświadczeniach i obserwacjach, daje możliwość spojrzenia na temat z zupełnie innego – świadomego punktu wiedzenia, dzięki któremu nawet te najbardziej skomplikowane i trudne problemy stają się łatwiejsze. Prosta budowa rozdziałów gwarantuje, że każdy czytelnik znajdzie analogię do swojego życia i w łatwy, przejrzysty sposób ujrzy istotę trapiącego go dylematu.
Jeśli odwiedzasz bloga i czytasz posty to pozostaw po sobie ślad w postaci komentarza. Będzie mi bardzo miło bo wtedy wiem, że moje starania nie poszły na marne.
Miłego czytania.
Beata